Stop met diëten, vergeet hypes en ga voor duurzame resultaten

Waarom 'Van Bord Naar Sport'?

Maandenlang hard trainen, continu diëten en jezelf alles ontzeggen. Er gaat alleen geen grammetje vet verloren, je wordt niet sterker of fitter en je vraagt je af waar je het eigenlijk allemaal voor doet. Herkenbaar? Je bent niet alleen.

 

Ik kom dagelijks sporters van alle niveaus en disciplines tegen die nauwelijks resultaat boeken terwijl ze het gevoel hebben dat ze alles goed doen. Enorm frustrerend natuurlijk, maar waar gaat het fout?

 

In veel gevallen staat verkeerde informatie centraal en dat is niet jouw schuld. De wereld zit vol met mensen die hun ongezouten mening verkondigen terwijl ze geen flauw idee hebben waar ze over spreken. De onbewezen claims gaan alle kanten op: koolhydraten  worden onterecht gedemoniseerd en superfoods zouden zogenaamd het ei van Columbus voor onze gezondheid zijn. Oh ja, en zonder supplementen kunnen we het wel vergeten als we de reclames moeten geloven.

"Ik irriteer me mateloos aan alle onzin die verkondigd wordt rondom voeding en sport. Objectieve en duidelijke informatie zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn"

Het kan en moet anders. Goede resultaten zijn voor iedereen haalbaar, maar dan moet het afgelopen zijn met excuusjes en de zoektocht naar de 'easy fix'. Ik ben er zelf in het verleden ook schuldig aan geweest. Ik had altijd een excuusje klaar om het gebrek aan resultaat te verklaren. Ik geloofde ze ook daadwerkelijk.

 

"Het is gewoon mijn bouw..."

"Mijn metabolisme is traag..."

"Het is vast een restje babyvet..."

 

Pas toen ik kritisch naar mijn eigen leefstijl durfde te kijken, kwam de vooruitgang. Jaren later, tijdens mijn masteropleiding tot voedingswetenschapper, kwam ik tot een zowel geruststellende als zorgwekkende conclusie: het was niet mijn schuld dat ik zulke excuusjes toen daadwerkelijk geloofde. Het is zo slecht gesteld met de voedings- en fitnessindustrie dat je inmiddels bijna een wetenschappelijke opleiding nodig hebt om door alle onzin te kunnen prikken. Dat kan toch niet?

"Je moet tegenwoordig wetenschappelijk onderlegd zijn om door alle onzin rondom voeding, gezondheid en sport te prikken. Dat kan toch niet?"

In de beginfase van Physicality in 2019 kreeg ik van honderden sporters vergelijkbare vragen. Vragen die duidelijk maakten dat hype diëten het nog altijd winnen van een duurzaam en resultaatgericht voedingspatroon. Vragen die lieten zien dat iedereen nog steeds op zoek is naar de 'easy fix'.

 

Daarom heb ik Van Bord Naar Sport geschreven, een e-book dat zich richt op wetenschap in de praktijk en objectieve informatie vertaalt naar praktische handvatten. Alles om ervoor te zorgen dat jij zelf weloverwogen keuzes kunt maken, resultaatgericht kunt eten zonder onnodige beperkingen en bovenal kunt stoppen met diëten en vallen voor de laatste hypes.

 

Wat jouw doel ook is, het start met een solide voedingspatroon dat in de basis altijd blijft staan. Met kleine aanpassingen kun je dit doelgericht maken en dát is wat Van Bord Naar Sport jou leert. Niet alleen 'wat' en 'hoe', maar juist ook 'waarom'. Bekijk hieronder enkele voorbeeldpagina's die je een beter beeld geven van wat ik bedoel.

Voorbeeldpagina's

'Van Bord Naar Sport' komt in drie smaken


Zelf aan de slag

Wil je zelfstandig aan je doelen werken? Kies dan voor het losse e-book Van Bord Naar Sport. Met meer dan 250 wetenschappelijke referenties, 7 thema's en praktische opdrachten wordt je stapsgewijs door de wereld van sportvoeding geleid om je eigen weloverwogen keuzes te maken. Stop met diëten, vergeet hypes en start met duurzame resultaten.Ik help je op weg (meest gekozen)

Wil je grotendeels zelfstandig aan je doelen werken, maar kun je wat extra ondersteuning gebruiken? Kies dan voor dit pakket en ik help je op weg. Met twee (online) consulten om je op weg te helpen én houden, kun je gericht aan de slag en worden al je vragen beantwoord. Het e-book krijg je van mij cadeau.We doen het samen

Wil jij stap voor stap begeleid worden naar jouw doelen? Kies dan voor dit pakket en laten we het samen doen. We starten met een uitgebreide intake, bespreken ieder thema in een apart (online) consult én je krijgt het e-book van mij cadeau. We doen waar mogelijk uitgebreide lichaamsmetingen en blijven constant bijsturen zodat jij de beste versie van jezelf kunt worden. Samen staan we sterker, toch?
Wil je eerst even overleggen?

Heb je vragen of weet je niet zeker of Van Bord Naar Sport de beste optie voor jou is? Neem dan gerust contact met me op. Trajecten op maat behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden en ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.